banner home design 800x400

Άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στο Ξυλόκαστρο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, στην Αθήνα, με στόχο την επιτάχυνση των δράσεων αποκατάστασης και προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η άμεση ανακήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας και η επιτάχυνση των μελετών για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων. Παράλληλα, κλιμάκια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωρούν στην ακριβή εκτίμηση των ζημιών και των απαιτούμενων ενεργειών.

Επιπλέον, εξετάστηκε η στρατηγική διαχείρισης των υδάτινων πόρων, με έμφαση στην προώθηση έργων αφαλάτωσης και βιολογικών καθαρισμών.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την ταχεία υλοποίηση των έργων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version