banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

50 Χρόνια Μνήμης και Ειρήνης: Εκδηλώσεις στο Άργος για την Κύπρο

Ο Όμιλος Αργολίδας της UNESCO και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών τιμούν την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο με εκδηλώσεις μνήμης και πολιτισμού.
Ελλάδα Κύπρος

Ο Όμιλος Αργολίδας της UNESCO, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους για την ειρήνη 2024. Οι εκδηλώσεις, που φέρουν τον τίτλο «Ειρήνη και μνήμη», είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Άργος, με μια επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στις 11:30 π.μ., εις μνήμην των θυμάτων της εισβολής.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα, στις 5:30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης που αποτυπώνει τις συγκλονιστικές στιγμές της τουρκικής εισβολής και της κατοχής της Κύπρου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”.

Στις 6:00 μ.μ., θα ακολουθήσει εσπερίδα όπου θα γίνουν αναφορές στην ιστορία και την επικαιρότητα του Κυπριακού ζητήματος, ενώ στις 7:15 μ.μ. το κοινό θα απολαύσει μια μουσική εκδήλωση από τη Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, ενισχύοντας τη σημασία της ειρήνης και της μνήμης για τις επόμενες γενιές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis