Σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας στο Άργος, θα πραγματοποιηθεί η “Συνέλευση για το Νερό“, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας. Η συνέλευση αυτή έρχεται ως απάντηση στις σοβαρές ελλείψεις νερού άρδευσης που έχουν προκύψει λόγω των παρατεταμένων φαινομένων ανομβρίας και ξηρασίας, καθώς και της ποιοτικής υποβάθμισης του νερού σε πολλές περιοχές.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “οι κλιματολογικές συνθήκες του τελευταίου διαστήματος, τα φαινόμενα ανομβρίας και ξηρασίας, έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις νερού άρδευσης σε πολλές περιοχές, αλλά και στην ποιοτική υποβάθμισή του.
Ενώ, πλέον, πολλοί μιλούν για τη σημασία του νερού, απουσιάζουν πλήρως πολιτικές προστασίας και ορθής αξιοποίησής του και συνεχίζεται η απαξίωση υποδομών και δομών. Την ίδια στιγμή οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού και η στοχοποίηση της άρδευσης (σε περιόδους λειψυδρίας) προμηνύουν ακόμα χειρότερες εξελίξεις.
Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δε μπορεί να μην αποτελεί πεδίο συζήτησης και ενεργοποίησης των ίδιων των πολιτών που το έχουν ανάγκη για να ζήσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.
Γι’ αυτούς τους λόγους, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας παίρνει την πρωτοβουλία για μια “ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ” τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7.30μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας, στο Άργος.
Η Συνέλευση θα ξεκινήσει με τοποθέτηση (μέσω διαδικτύου) του Κωνσταντίνου Βουδούρη, καθ. στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ & προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Υδρογεωλογίας και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί από τον Σύλλογο Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας κείμενο που συνοψίζει τα βασικά ζητήματα διαχείρισης του νερού και ένα σχέδιο δράσης.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει με παρεμβάσεις του Λάμπρου Γερούλη, τ. επιστημονικού συνεργάτη του Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παναγιώτη Ντόντου, γεωλόγου Msc – μελετητή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από πολίτες, εκπροσώπους συνεταιρισμών και φορείς.
Στόχος είναι να γίνει μια συζήτηση που θα καταλήξει στη δημιουργία μιας επιτροπής πολιτών και φορέων, οι οποίοι θα συνεχίσουν και θα οργανώσουν περαιτέρω δράσεις για το νερό”.