banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αργολίδα: Δήλωση κυψελών για μελισσοκόμους – Προθεσμίες και κυρώσεις

Όλοι οι μελισσοκόμοι με τουλάχιστον 5 κυψέλες υποχρεούνται να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2024, για να αποφύγουν πρόστιμα.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Μελισσοκόμος

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αργολίδας υπενθυμίζει ότι όλοι οι μελισσοκόμοι, είτε είναι φυσικά είτε νομικά πρόσωπα, οφείλουν να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2024. Η δήλωση είναι υποχρεωτική για όσους διατηρούν τουλάχιστον πέντε κυψέλες και πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Οι τρόποι υποβολής της δήλωσης περιλαμβάνουν την έντυπη υποβολή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας, την αποστολή της μέσω email ή την ψηφιακή αίτηση μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα υποβολής μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας Πελοποννήσου, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Σημαντικές προθεσμίες:

  • Από 01/09/2024 έως 20/10/2024, θα πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος σε δείγμα μελισσοκόμων που θα επιλεγούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Από 21/10/2024 έως 20/11/2024, οι έλεγχοι θα είναι υποχρεωτικοί για όλους τους μελισσοκόμους.

Η μη συμμόρφωση με την υποχρέωση δήλωσης συνεπάγεται σοβαρές κυρώσεις, όπως πρόστιμα, διαγραφή από το μητρώο και αποκλεισμό από επιδοτούμενα προγράμματα. Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Υπουργικής Απόφασης 140/106513/21, η δήλωση των κυψελών αποτελεί απαραίτητη διαδικασία για τη νομιμοποίηση και τη συμμετοχή σε προγράμματα ενίσχυσης.

Πρόσθετες υποχρεώσεις:

Οι ενεργοί μελισσοκόμοι πρέπει να δηλώνουν τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο την παραγόμενη ποσότητα μελιού και άλλων μελισσοκομικών προϊόντων, καθώς και την ποσότητα που διακινείται νόμιμα στην αγορά, καταχωρώντας τα απαραίτητα παραστατικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αργολίδας ή να συμβουλευτούν το gov.gr για την υποβολή της δήλωσής τους.

• Υπόδειγμα 3 – Αίτηση Δήλωσης Κατεχόμενων Κυψελών

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis