banner home design 800x400

Στάχτες και αποκαΐδια μετά τη φονική πυρκαγιά στην Κορινθία – Τι λένε οι κάτοικοι

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής λίγα 24ωρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Στάχτες και αποκαΐδια κυριαρχούν στο τοπίο της Κορινθίας, λίγες μέρες μετά την φονική πυρκαγιά που έσπειρε τον όλεθρο. Με περισσότερα από 70.000 στρέμματα καμένα και δύο ανθρώπινες ζωές να έχουν χαθεί, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης επιχειρεί να μαζέψει τα κομμάτια της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση των ζημιών είναι τεράστια.

Ο τραγικός απολογισμός

Η πύρινη λαίλαπα δεν άφησε πίσω της μόνο καταστροφές στη φύση, αλλά και στις ανθρώπινες ζωές. Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες σε θρήνο. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, με πολλούς να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη κρατικής ετοιμότητας.

Όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής, «Χαθήκανε δύο νέα παιδιά, μικρά παιδάκια έμειναν ορφανά».

Ανυπολόγιστες επιπτώσεις

Η περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης δοκιμάστηκε σκληρά, με τη φύση να αφήνει έναν γκριζόμαυρο καμβά. Οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά περνούν μέσα από ένα τοπίο καμένου δάσους, όπου τα δέντρα και η χλωρίδα δεν δείχνουν σημάδια ζωής. Σπίτια και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής.

Σε ορισμένα χωριά, ωστόσο, η γεωμορφολογία τους προστάτεψε από την ολοκληρωτική καταστροφή, με λιγότερες περιουσίες να επηρεάζονται. Παρά τις προσπάθειες των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης που επιχειρούσαν μέχρι και τις επόμενες ημέρες, οι ζημιές στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες.

Οι κάτοικοι της Κορινθίας έχουν ξεκινήσει τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης. Οι οικονομικές συνέπειες της πυρκαγιάς θα είναι μακροπρόθεσμες, καθώς μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης έχουν καταστραφεί. Η παραγωγή και οι τοπικές επιχειρήσεις θα υποστούν σοβαρό πλήγμα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τραυματισμένη οικονομία της περιοχής.

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη

Παρά τη θλίψη και την απόγνωση, οι κάτοικοι της Κορινθίας βρίσκονται σε διαδικασία ανασύνταξης. Η επαναφορά στην κανονικότητα είναι δύσκολη, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Το μέλλον φαίνεται αβέβαιο, με την ανάγκη για κρατική στήριξη να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version