banner home design 800x400

Κακοκαιρία «Cassandra»: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ηλεία

Μεγάλης έντασης ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε δέντρα και υποδομές στην Ηλεία, κλείνοντας δρόμους και καταγράφοντας ζημιές σε κατοικίες.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Η κακοκαιρία «Cassandra» έπληξε την Ηλεία, φέρνοντας μαζί της έναν ισχυρό ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές. Τεράστια δέντρα διαλύθηκαν ή ξεριζώθηκαν, ενώ αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές. Ο ανεμοστρόβιλος έκλεισε δρόμους σε περιοχές όπως ο Άγιος Ανδρέας Κατακόλου, το Κορακοχώρι, το Λεβεντοχώρι και το Σκουροχώρι, δημιουργώντας ένα σκηνικό χάους για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο ανεμοστρόβιλος κινήθηκε πίσω από το βουνό του Κατακόλου και όχι μπροστά στο λιμάνι, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη καταστροφή να αφορά τα δέντρα, ενώ τα σπίτια υπέστησαν λιγότερες ζημιές. Στον Άγιο Ανδρέα, κλαδιά και κορμοί δέντρων έπεσαν κλείνοντας δρόμους, ενώ στο Λεβεντοχώρι και το Σκουροχώρι πολλά ελαιόδεντρα ξεριζώθηκαν.

Στις πληγείσες περιοχές κλήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνεργεία του Δήμου Πύργου για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της κυκλοφορίας στους δρόμους. Παρά την ένταση του φαινομένου, η κακοκαιρία δεν προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα, όμως οι ζημιές που άφησε πίσω της είναι αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Βίντεο: ilialive

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version