banner home design 800x400

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 234.343 ψήφισαν ως τις 17:00 – 70.000 νέα μέλη

Τι δήλωσαν οι 6 υποψήφιοι μετά την κάλπη – Αίτημα για παράταση

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Πάνω από 234.343 είναι τα άτομα που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις 17:00 με την αύξηση της συμμετοχής σε σχέση με το 2021 να είναι της τάξης του 15%. Επίσης, εγγράφηκαν πάνω από 70.000 νέα μέλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη το μεσημέρι, αλλά και τις πρώτες απογευματινές ώρες, η προσέλευση στις κάλπες ήταν μαζική με τη συμμετοχή των μελών και των φίλων του κόμματος να ξεπερνά κάθε αισιοδοξία.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 19:00, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021. Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 350.000.

Έγκυρες πληροφορίες από τα επιτελεία των υποψηφίων αναφέρουν ότι η μέχρι στιγμής εικόνα νέων και παλιών ψηφοφόρων είναι 1:1. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές τα νέα μέλη δεν γνωρίζουμε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- πόσα ακριβώς είναι καθώς όσοι είχαν εγγραφεί στα μητρώα το 2021 για να ψηφίσουν τα στοιχεία τους καταστράφηκαν λόγω του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Πάντως, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Παράταση ζητά ο Δούκας

Ήδη με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ ο Μαρίνος Σκανδάμης, εκπρόσωπος του Χάρη Δουκα, υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την παράσταση του χρόνου λήξης της ψηφοφορίας.

Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη δεδομένου ότι υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και σχηματίζονται ουρές εκλογέων που ταλαιπωρούνται.

Οι δηλώσεις των 6 υποψηφίων μετά την κάλπη

Ανδρουλάκης: «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «που τίμησαν την εκλογική διαδικασία και κατέφυγαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος» αλλά και εκείνους που τίμησαν ή επρόκειτο να τιμήσουν τον ίδιο «με την ψήφο τους και που έδωσαν μάχες στο πλευρό του για την καταπολέμηση του δικομματισμού».

Δούκας: «Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα»

Ο Χάρης Δούκας από την πλευρά του έστειλε μήνυμα ενότητας στα μέλη και τους φίλους του κόμματος: «Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα».

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά

Η υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον, για να πάρουν το κόμμα στα «χέρια» τους.

«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση».

Μιχάλης Κατρίνης: Θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει νικηφόρο

«Θέλει αλλαγή» δήλωσε από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας πως «είμαι αισιόδοξος σε έναν αγώνα ελπιδοφόρο, σε έναν αγώνα που ο κόσμος συμμετέχει. Το μήνυμα της ρήξης και της ελπίδας έχει περάσει και σήμερα βεβαίως θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο, μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη για την χώρα, για τους πολίτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα του Πύργου.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφαση τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξανά, δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Μαζί για ένα ισχυρό κυβερνών ΠΑΣΟΚ»

Η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του κόμματος για «ένα ισχυρό κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Παύλος Γερουλάνος: Η μεγάλη συμμετοχή μας δίνει δύναμη

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Δημοκρατία και την παράταξη» είπε στις δηλώσεις του στις κάμερες ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ πρόσθεσε ότι «οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη, η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version