home design 800Χ400

«Το Μεγάλο Φεστιβάλ» έρχεται στο Ναύπλιο

Η δομική και καλλιτεχνική σύνδεση μεταξύ των αρχαίων Διονυσιακών εορτών και του σύγχρονου φεστιβάλ ροκ

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο «Το Μεγάλο Φεστιβάλ» έρχεται στο Ναύπλιο

Εκδήλωση με τίτλο «Το Μεγάλο Φεστιβάλ: Η δομική και καλλιτεχνική σύνδεση μεταξύ των αρχαίων Διονυσιακών εορτών και του σύγχρονου φεστιβάλ ροκ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Α1, Κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών, στην Άρια Ναυπλίου.

Ο Olav Harsløf δίδαξε ως Καθηγητής στο Τμήμα Παραστασιακού Σχεδιασμού (Department of Performance Design) του Πανεπιστημίου Roskilde, στη Δανία.

Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου της Δανίας και του Εθνικού Ωδείου Ρυθμικής Μουσικής της Δανίας.

Σε συνεργασία με τη Dorita Hannah, επιμελήθηκε το βιβλίο Performance Design (2008) και έγραψε το κεφάλαιο “PHantom of the Operas in Sydney and Copenhagen”. Μαζί με τον Erik Kristiansen επιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο Engaging Spaces – Sites of Performance, Interaction and Reflection (2015) και έγραψε το κεφάλαιο “Space as Provocation.” Είναι συγγραφέας του βιβλίου The Great Festival: A Theoretical Performance Narrative of Antiquity’s Feasts and the Modern Rock Festival (2020). Το 2025, θα κυκλοφορήσει το νέο του βιβλίο Perform Design Act, σε συνεργασία με τη Dorita Hannah και τον Jon McKenzie.

Το Μεγάλο Φεστιβάλ: Η δομική και καλλιτεχνική σύνδεση μεταξύ των αρχαίων Διονυσιακών εορτών και του σύγχρονου φεστιβάλ ροκ

Στο βιβλίο The Great Festival παρουσιάζονται και αναλύονται δύο ιστορικά φεστιβάλ – τα αρχαία Διονύσια και το σημερινό Roskilde Festival.

Σκοπός είναι να δημιουργηθούν δύο συγκρίσιμες δομές ή «κώδικες» για να εξηγηθούν οι οικουμενικές καλλιτεχνικές επιδράσεις, οι δομές και η γοητεία του φεστιβάλ.

Ο Olav Harsløf υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές δομικές, οργανωτικές και οικονομικές ομοιότητες οι οποίες, όταν αποκαλυφθούν, μπορούν να μας δώσουν πληρέστερη εικόνα για τα σημερινά φεστιβάλ, που φωτίζεται μέσα από την συνδυαστική ανάλυση του παραστασιακού σχεδιασμού και της εκδήλωσης στο σύνολό της. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τόσο τα αρχαία Διονύσια όσο και το σημερινό Roskilde Festival, ο θεσμός του φεστιβάλ ερμηνεύεται μέσα από την ιστορικότητα, την ποικιλομορφία, την πολυπλοκότητα και την παραδειγματική δύναμή του.

Η ομιλία αυτή θα ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους ερευνητές και φοιτητές στους τομείς των Σπουδών της Επιτέλεσης, του Θεάτρου, της Μουσικής, της Κλασικής φιλολογίας και της Αρχαιολογίας.

Η ομιλία θα δοθεί στα αγγλικά με συνόψεις στα ελληνικά και θα
πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 19.00, στην Αίθουσα Α1 του Κτηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών, τέρμα οδού Ρετάλη, Άρια.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Σχόλια

Exit mobile version