banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Πάτρα: Ανήλικοι πίσω από 93 κλοπές με λεία πάνω από 280.000 ευρώ

Στην επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι – Πώς έμπαιναν στα σπίτια που έκλεβαν

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

astynomia αστυνομία

Μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα που είχε τρομοκρατήσει την Πάτρα με μια σειρά από κλοπές σε κατοικίες, εξαρθρώθηκε από τις Αρχές, εξιχνιάζοντας συνολικά 93 υποθέσεις. Στην επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε από τις κλοπές ξεπερνά τις 280.000 ευρώ σε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, επτά γυναίκες και δύο άνδρες, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Πέντε από τους δράστες είναι ανήλικοι, γεγονός που οδήγησε στην κατάθεση δικογραφίας κατά των γονέων τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αναχωρούσαν από καταυλισμούς νωρίς το πρωί και χωρίζονταν σε μικρές ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων για να διαπράξουν κλοπές κυρίως σε μονοκατοικίες της ευρύτερης περιοχής. Μεθόδευαν τις εισβολές είτε μέσω ανοιχτών παραθύρων, είτε με αναρρίχηση, ενώ δεν δίσταζαν να παραβιάζουν πόρτες και παράθυρα.

Παράλληλα με τις συλλήψεις, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας παραμένουν σε εξέλιξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis