banner home design 800x400

Κάστρο Παράλιου Άστρους: Μεσαιωνική κληρονομιά και εκπληκτική θέα από ψηλά

Χτισμένο με σχεδόν τετράγωνη δομή, υπήρξε σημαντικό στρατηγικό σημείο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, προστατεύοντας την περιοχή από επιθέσεις

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Το Κάστρο Παραλίου Άστρους, ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά μνημεία της Βόρειας Κυνουρίας, δεσπόζει στην κορυφή του λόφου του Παραλίου Άστρους, μόλις 4 χιλιόμετρα από το Άστρος.

Το εντυπωσιακό κάστρο, χτισμένο με σχεδόν τετράγωνη δομή, υπήρξε σημαντικό στρατηγικό σημείο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, προστατεύοντας την περιοχή από επιθέσεις.

Αρχιτεκτονικά στοιχεία

Με δύο πύλες, μία στα βορειοδυτικά με έναν μεγαλοπρεπή κυκλικό πύργο και μία μικρότερη στα ανατολικά, το κάστρο εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του. Ο οχυρωματικός περίβολος, με ύψος που φτάνει τα 6 μέτρα, έχει διατηρήσει τις πολεμίστρες του και ειδικά ανοίγματα για πυροβόλα όπλα στο νότιο μέρος.

Στην κορυφή, αν και οι αποθήκες, οι δεξαμενές νερού και οι κατοικίες των Ζαφειρόπουλων βρίσκονται σε ερείπωση, το κάστρο εξακολουθεί να μεταφέρει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Το κάστρο από drone

Για μια διαφορετική οπτική προσέγγιση, δείτε την παρακάτω πτήση με ένα FPV drone γύρω και μέσα από τα ερειπωμένα κτίρια του κάστρου.

Βίντεο: Chris Giatrakos

Αν αναζητάτε έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει ιστορία και φυσική ομορφιά, το Κάστρο Παραλίου Άστρους αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη, παράλληλα με την περιήγηση στο χωριό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version