banner home design 800x400

Ισπανική αντεπίθεση στο ελαιόλαδο

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και αυξημένη παραγωγή σε Ανδαλουσία και Castilla-La Mancha αναμένεται να επαναφέρουν την αγορά στην κανονικότητα.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Η Ισπανία ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή αύξηση στην παραγωγή ελαιολάδου για τη σεζόν 2024-2025, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Λουίς Πλάνα. Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες προβλέψεις, η παραγωγή αναμένεται να αγγίξει τους 1.262.300 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 48% σε σύγκριση με την περσινή συγκομιδή και 4% πάνω από τον εξαετή μέσο όρο.

Η Ανδαλουσία, η κύρια παραγωγική περιφέρεια της χώρας, αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της κατά 77%, φτάνοντας το 81% της συνολικής ισπανικής παραγωγής. Επιπλέον, η Castilla-La Mancha προβλέπεται να δει αύξηση 29%, με παραγωγή 140.000 τόνων.

Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση αποδίδεται κυρίως στις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες της περασμένης άνοιξης, οι οποίες συνέβαλαν στη σωστή ανθοφορία και καρποφορία της ελιάς. Ο Υπουργός Πλάνα υπογράμμισε τη σημασία των επόμενων εβδομάδων, καθώς οι βροχοπτώσεις θα καθορίσουν την τελική απόδοση, ειδικά στους ξηρικούς ελαιώνες.

Με την έναρξη της συγκομιδής να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο, τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά, αλλά δείχνουν σαφή τάση για ανάκαμψη στην αγορά του ελαιολάδου, η οποία δοκιμάστηκε έντονα τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version