banner home design 800x400

Δυναμικό ξεκίνημα με 10,20 ευρώ για το φετινό ελαιόλαδο στη Λακωνία

Με τιμή παραγωγού στα 10,20 ευρώ ανά κιλό, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων στη Νεάπολη Λακωνίας ξεκινά δυναμικά τη νέα ελαιοκομική περίοδο.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Η αυλαία για τα πρώτα ελαιόλαδα της εσοδείας 2024-2025 άνοιξε με τιμή παραγωγού στα 10,20 ευρώ ανά κιλό, καθώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων στη Νεάπολη Λακωνίας προχώρησε στην πώληση ενός βυτίου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Ο Παναγιώτης Μπατσάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, δήλωσε στον «ΟΤ» ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι εξαιρετική, με την παραγωγή να φτάνει τους 1.400 τόνους, σε σύγκριση με τους 530 τόνους της περσινής χρονιάς. Σε όλη την περιοχή, η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τους 2.500 τόνους.

«Φέτος όσα δέντρα είναι αρδευόμενα έχουν πολύ καλή ποσότητα και ποιότητα ελαιοκάρπου. Τα προβλήματα εντοπίζονται στα ξηρικά κτήματα, όπου έχει χαθεί ο καρπός», σημείωσε ο κ. Μπατσάκης. Η φετινή ποιότητα είναι εξαιρετική και εφόσον «έρθει και μια καλή βροχή, τότε θα βγάλουμε ένα από τα πιο ποιοτικά λάδια της τελευταίας δεκαετίας».

Μετά την Αθηνολιά, η συγκομιδή θα συνεχιστεί στην περιοχή με την Κορωνέικη, ενώ μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το μάζεμα σε όλα τα κτήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, φτάνοντας τους 3 με 3,2 εκατ. τόνους. Η παραγωγή της Ελλάδας παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, με εκτιμήσεις να φτάνει τους 250.000 τόνους από τους 150.000 τόνους πέρσι.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Δημήτρελος

    Λεφτά με ουρά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version