banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

«Σπάζοντας τον Κώδικα» στο Ναύπλιο

Νέο εργαστήριο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο «Σπάζοντας τον Κώδικα» στο Ναύπλιο
afisa

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Harvard ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο εργαστήριο «Σπάζοντας τον Κώδικα: Ερμηνεύοντας τη Ζωή και τον Θάνατο μέσα από Τάφους, Αγγεία και Διακοσμητικά Μοτίβα στην Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου. Μελέτη περίπτωσης: Η Νεκρόπολη της Σταμνάς».

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (Πρωτογεωμετρική και Γεωμετρική εποχή). Μέσα από μια σειρά θεματικών ενοτήτων, θα εξεταστούν οι τάφοι, τα ευρήματα και τα γεωμετρικά μοτίβα των αγγείων της εποχής έχοντας ως υπόθεση μελέτης ένα από τα πλουσιότερα αρχαία νεκροταφεία, στη Σταμνά Αιτωλίας, αναλύοντας πώς οι αρχαίοι χρησιμοποίησαν την τέχνη ως μέσο επικοινωνίας και συμβολισμού. Με τη βοήθεια ποιοτικών και ποσοτικών αναλύσεων, καθώς και σύγχρονων εργαλείων χαρτογραφίας (Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών – ΓΣΠ), θα έχουν την ευκαιρία να αποκωδικοποιήσουν τα κοινωνικά και πολιτισμικά μηνύματα που κρύβονται πίσω από τα ευρήματα, εμβαθύνοντας στην κατανόηση των δομών και των αξιών της εποχής.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν η Ελένη Σιμώνη, Δρ Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, Αρχαιολόγος, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ερευνητική Υπότροφος CHS Harvard 2023-2024, και η Όλγα-Γιούλικα Χριστακοπούλου, Δρ Αρχαιολογίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ερευνητική Υπότροφος CHS Harvard 2023-2024. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί 14 και 15 Δεκεμβρίου, 11:00 πμ-3:00 μμ, στο ΚΕΣ στο Ναύπλιο, και είναι ανοικτό σε όλους/ες (περιορισμένος αριθμός θέσεων). Η επιλογή των συμμετεχόντων/ουσών θα γίνει από τις ακαδημαϊκές συντονίστριες του εργαστηρίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 17 Νοεμβρίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου «Σπάζοντας τον Κώδικα: Ερμηνεύοντας τη Ζωή και τον Θάνατο».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis