banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Μια ξεχωριστή πρόταση για το σαββατοκύριακο στον υγρότοπο Ναυπλίου – Νέας Κίου

Οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου, καλούν όσους ενδιαφέρονται να χαρούν και φέτος την πλούσια ορνιθοπανίδα αυτών των ημερών, συνδυάζοντας πεζοπορία, ορνιθοπαρατήρηση και απόλαυση
Υδροβιότοπος Ναυπλίου Νέας Κίου

Μπήκε ο Οκτώβρης και κάθε χρόνο, τέτοια εποχή εορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (Euro Bird watch)». Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της Bird Life International.

Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για τη μετανάστευση των πουλιών και απαιτείται η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς η απώλεια και η υποβάθμιση των υγροτόπων που χρειάζονται για την επιβίωσή τους όλα τα πουλιά, μεταναστευτικά και μη, είναι ήδη ανησυχητική και αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο «ζωντανός» υγρότοπος Ναυπλίου – Νέας Κίου αποτελεί σημαντικό μεταναστευτικό σταθμό για εκατοντάδες πουλιά και αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή.

Οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου, καλούν όσους ενδιαφέρονται να χαρούν και φέτος την πλούσια ορνιθοπανίδα αυτών των ημερών, συνδυάζοντας πεζοπορία, ορνιθοπαρατήρηση και απόλαυση.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα:

«Πάρτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας και πηγαίνετε με ένα ζευγάρι κιάλια και την φωτογραφική σας μηχανή κατά μήκος της παραθαλάσσιας διαδρομής Ναυπλίου –Νέας Κίου, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, βιωματικά την Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών. Προτιμήστε πρωινές ώρες, όπου η θάλασσα είναι πιο ήρεμη.

Παρατηρείστε τα πιο γνωστά σας είδη (φλαμίγκος, πρασινοκέφαλες πάπιες, τουρλίδες, τσικνιάδες, σκαλίδρες, σφυριχτάρια, γλάρους κ.α.), φωτογραφίστε τα ή βιντεοσκοπήστε τα και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα Facebookτου Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου: https://www.facebook.com/groups/650665651659321.

Πολύτιμος βοηθός για την αναγνώριση της πανίδας και της χλωρίδας του υγρότοπου μπορεί να αποτελέσει το site των φίλων του υγροβιότοπου: https://argolisnature.gr/.

Θα επιλεγούν φωτογραφίες σας για τη δημιουργία βίντεο των φίλων του Υγρότοπου και επίσης φωτογραφίες σας μπορεί να κοσμήσουν το ημερολόγιο της σελίδας μας για το 2025.

Παρατηρείστε και φωτογραφήστε τόσο τις ομορφιές που θα συναντήσετε, όσο και τις ασχήμιες… Ό, τι σας χαλάει τη διάθεση από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις…

Γιατί αυτός ο τόσο μικρός μας υγρότοπος «πληγώνεται» καθημερινά και μόνο οι φτερωτοί του επισκέπτες φροντίζουν για την ομορφιά του.

Παράκληση: Κατά την επίσκεψή σας στον υγρότοπο κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας από τα πουλιά, μην τα τρομάξετε με φωνές, πέτρες, οχήματα σε κοντινή απόσταση, ελεύθερα κατοικίδια κλπ.»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis