banner home design 800x400

Καταδίκη «χάδι» για τον Γάλλο που ξεκλήρισε μια οικογένεια στο Πόρτο Χέλι

Ο 49χρονος Γάλλος που με το φουσκωτό του έκοψε στα δύο αλιευτικό σκοτώνοντας τρία αδέρφια, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος

Πέντε χρόνια μετά το σοκαριστικό δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι, που στοίχισε τη ζωή σε τρία αδέλφια, ο 49χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε τη βάρκα των θυμάτων, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών. Ωστόσο, η απόφαση έχει χαρακτηριστεί ως «χάδι» από τους συγγενείς των θυμάτων, καθώς του δόθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης παραμένει ελεύθερος, γεγονός που έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 11 Αυγούστου 2019. Το ταχύπλοο των 12 μέτρων, εξοπλισμένο με δύο εξωλέμβιες 350 ίππων, έκοψε στα δύο τη βάρκα που μετέφερε τα τρία αδέρφια, συνεχίζοντας την πορεία του. Ο 49χρονος καπετάνιος, αφού αποβίβασε τους 10 επιβάτες που μετέφερε, παρουσιάστηκε στο Λιμενικό με δικηγόρο, συνειδητοποιώντας ότι η σύλληψή του ήταν αναπόφευκτη.

Στην απολογία του, ο δράστης υποστήριξε ότι δεν έφυγε μετά το δυστύχημα και προσπάθησε να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας από τις σορούς. «Δεν ήμουν μεθυσμένος, απλά δεν είδα έγκαιρα τη βάρκα των ανθρώπων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το συμβάν θα τον στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής του. Ωστόσο, οι φθορές στο ταχύπλοο μαρτυρούν την σφοδρότητα της σύγκρουσης, με τις έρευνες να δείχνουν ότι η βάρκα των θυμάτων είχε φώτα ναυσιπλοΐας τη μοιραία νύχτα.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφήνει τις οικογένειες των θυμάτων με ανάμεικτα συναισθήματα. «Η ταχύτητα του σκάφους ήταν πάνω από 40 κόμβους. Ήταν εγκληματική», δήλωσε ο γιος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της 3,5 χρόνια μετά το ατύχημα, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version