banner home design 800x400

Κ. Μάκαρης: «Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις…»

Η παράταξη Μάκαρη κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Ναυπλιέων για παράνομη διαχείριση απορριμμάτων, ψευδείς δηλώσεις και παραλείψεις.

Νέα πολιτική αντιπαρράθεση έχει ανακύψει στο Ναύπλιο, μετά τις νέες καταγγελίες της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» και του επικεφαλής της, κ. Κωνσταντίνου Μάκαρη, σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων από τη Δημοτική Αρχή. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο χώρος των παλαιών σφαγείων, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη, ψευδώς χαρακτηρίστηκε ως «πράσινο σημείο» από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ποτέ δεν δόθηκε άδεια για την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων στον χώρο αυτόν.

Η κατάσταση πήρε νέα τροπή μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Σεπτεμβρίου, όπου -σύμφωνα με τη «Νέα Εποχή»- αποκαλύφθηκε πως η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαχείριση απορριμμάτων επί της προηγούμενης διοίκησης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις αδειοδότησης. Παρόλο που η συμφωνία είχε ήδη λήξει, σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη, η νέα εταιρεία που επιλέχθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες, οδηγώντας την αντιπολίτευση στον Εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μάκαρης ανέφερε πως η πολιτική αντιπαράθεση έχει λάβει προσωπικές διαστάσεις, με συκοφαντικά σχόλια εναντίον του να δημοσιεύονται ακόμα και στο επίσημο site του Δήμου. Ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει το ζήτημα μέχρι το τέλος, ζητώντας την τήρηση της νομιμότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη, θα προκύψουν ραγδαίες εξελίξεις τόσο για την παράνομη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων όσο και για την μεταφορά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Μάκαρη

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κώστα Μάκαρη έχει ως εξής:

«Από την πρώτη μέρα της δημοτικής μου θητείας λειτουργώ πάντα βάση διαδικασίας,  δηλαδή όλες οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις μου γίνονται μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από το πράσινο σημείο στα παλαιά σφαγεία Ναυπλίου, το οποίο ποτέ δεν υπήρχε και ψευδώς μας αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο και την κ. Αντιδήμαρχο.

Και δεν αρκούμαι μόνο στην μαρτυρία συμβούλου σας που διατείνεται πως τώρα έχετε αρχίσει διαδικασίες προκειμένου το συγκεκριμένο χώρο να τον χαρακτηρίσετε πράσινο σημείο.

Αυτό σας το λέω διότι το επιβεβαίωσε στο πόρισμα της και η Πυροσβεστική, η οποία ανέφερε, ότι ουδέποτε είχε δοθεί άδεια στο εν λόγω σημείο να εναποτίθενται εκεί ογκώδη, σκουπίδια και άλλα απορρίμματα.

Μετά και την έκταση που πήρε το θέμα πιστέψαμε ότι ο δήμος θα συμμορφωθεί με τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας. 

ΑΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, αναφέρθηκε μία εταιρία η οποία είχε συνάψει σύμβαση με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με έδρα την Σπάρτη, εκεί τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος, όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος μας είπαν ότι δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες και δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία μαζί της (την πληρώσαμε όμως), έτσι κατά την συζήτηση συμφωνήθηκε να βρεθεί μία εταιρεία η οποία να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες ώστε να προχωρήσει το έργο της διαχείρισης των ογκωδών.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ

Τώρα, επειδή τα λάθη και οι παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής είναι εμφανείς, καταλήξαμε στον Εισαγγελέα, διότι αυτή η εταιρία την οποία τελικά επέλεξε ο κ. Ορφανός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας και οι αμειβόμενοι ειδικοί σύμβουλοι τους δεν τις έχουν τις απαιτούμενες  περιβαλλοντικές άδειες.

Ο ρόλος μου είναι αντιπολιτευτικός και περιορίζεται καθαρά σε θέματα που άπτονται του συμφέροντος του Δήμου και των Δημοτών. Ποτέ δεν καταφέρθηκα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς έναντι κανενός ατόμου.

Αντίθετα κάποιοι προσπαθούν να με σπιλώσουν, με δηλώσεις οι οποίες έχουν προσωπικό χαρακτήρα και τις οποίες θεωρώ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ.

Προσπαθούν να με σπιλώσουν χρησιμοποιώντας ακόμα και το site του Δήμου Ναυπλιέων το οποίο ανήκει στον Ναυπλιακό Λαό και όχι στην παράταξη του Δημάρχου.

Και είναι τέτοια η πολιτική τους μικροψυχία που την βιτρίνα του Δήμου την χρησιμοποιούν για να αναρτούν δηλώσεις και χαιρέκακα σχόλια κατά του προσώπου μου

ΚΡΙΜΑ

Ο ρόλος μου  όπως ανέφερα παραπάνω και θα επιμείνω στην λέξη αυτή, είναι καθαρά αντιπολιτευτικός.

Είμαι εδώ γιατί με ψήφισαν οι δημότες.

Είμαι εδώ για να υπηρετήσω τον θεσμικό ρόλο τον οποίο μου έχουν αναθέσει οι συμπολίτες μου.

Είμαι εδώ για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα όλων των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων.

Έχω καταφύγει στον Εισαγγελέα διότι η εταιρία αυτή την οποία επέλεξε η Δημοτική Αρχή δεν έχει περιβαλλοντικές άδειες όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία και θα το φτάσω μέχρι τέλους.

Ήμουν και θα είμαι πάντα υπόλογος των πράξεων μου σε αντίθεση με τον Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και τους καλοπληρωμένους συμβούλους που αραδιάζουν ψέματα εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καλύψουν τις παραλείψεις τους.

Τις επόμενες ημέρες και το κλείνω εδώ, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις για την παράνομη απόθεση ογκωδών καθώς και την παράνομη μεταφορά τους.

Δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει”».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version