banner home design 800x400

Γιορτή για τα ζώα στο Ναύπλιο: Δράση με αγάπη και προστασία

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με μια αξέχαστη γιορτή στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, ο Δήμος Ναυπλιέων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με μια αξέχαστη γιορτή στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων. Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει τους τετράποδους φίλους μας, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας των ζώων ως ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπιάς.

Η Αντιδήμαρχος Σοφία Ξύδη, υπεύθυνη για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων, μαζί με εθελοντές, προσέφεραν δωρεάν στειρώσεις, εμβολιασμούς και σήμανση για αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Αυτή η δράση όχι μόνο συνέβαλε στην προστασία και την υγεία των ζώων, αλλά και ενίσχυσε την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά με την ευημερία τους.

Οι κτηνίατροι Ιωάννης Κατσαμπής και Καικίλια Σαρρή, καθώς και ο εκπαιδευτής Δημήτριος Κορολής, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές στους συμμετέχοντες, ενημερώνοντάς τους για τις ανάγκες των ζώων και τις ευθύνες των ιδιοκτητών.

Η γιορτή προσέφερε διασκέδαση και μάθηση για όλες τις ηλικίες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μπαλονοκατασκευές και face painting, ενώ οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τα έργα ζωγραφικής των παιδιών με θέμα «Τα ζώα οι φίλοι μας». Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας την αγάπη της τοπικής κοινωνίας για τα ζώα.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Ναυπλιέων, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, θεσμοθετημένη το 1925, αποτελεί διαχρονικά μια αφορμή για να γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο των τετράποδων φίλων μας. Με στόχο την προώθηση μηνυμάτων για τη σημασία της προστασίας των ζώων, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε αυτή την επιτυχημένη εκδήλωση, που συγκέντρωσε μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου, αιρετούς, φιλόζωους, εκπαιδευτές και κτηνίατρους, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεμάτη γνώση και ευαισθησία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version