banner home design 800x400

Άργος: «Μην αγοράζεις ζώο, υιοθέτησε»

Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Άργος: «Μην αγοράζεις ζώο, υιοθέτησε»

Με σύνθημα «Μην αγοράζεις ζώο, υιοθέτησε» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άργους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Στην εκδήλωση οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται σε ένα αδέσποτο σκυλί ενώ ο ‘’πρωταγωνιστής’’ της ημέρας ήταν ο Ρίλος ένα αδέσποτο σκυλί που περισυνέλλεξαν φιλόζωοι.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών παρουσίασε στα μικρά παιδιά τις ταΐστρες που θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε δέκα σημεία του δήμου σε πρώτη φάση. Aφού είδαν τον τρόπο λειτουργίας τους και ενημερώθηκαν για την χρήση τους παρέλαβαν ένα συμβολικό δώρο, ένα τετράδιο με αποτυπωμένο το μήνυμα «Μην αγοράζεις το κατοικίδιο σου… Υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι».

Η δράση έκλεισε με ζωγραφική από τους μικρούς μαθητές με θέμα τα ζώα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κτηνίατροι Μαριγώ Καρδαρά και Αλέξανδρος Μαστοράκος. Η Μαρία Αρκούδη σχεδιάστρια και κατασκευάστρια των ταϊστρών. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος για την προστασία των αδέσποτων ζώων Μαρία Ζουλούμη.

Την υγειονομική κάλυψη είχε το τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού, παράρτημα Άργους. 

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών.  

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version