banner home design 800x400

Αργολίδα: Παρακαλούν τον θεό για να βρέξει

Λιτανεία στο Μερκούρι Άργους για να φέρει η βροχή τη σωτηρία, καθώς η παρατεταμένη ξηρασία απειλεί τις ελαιοκαλλιέργειες

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Παρακαλούν τον θεό για να βρέξει

Η Αργολίδα φέτος αντιμετωπίζει μια σοβαρή κρίση λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, και οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση. Στο μικρό ημιορεινό χωριό Μερκούρι Άργους, όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος, η έλλειψη βροχής έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Απελπισμένοι από τη συνεχιζόμενη ξηρασία, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να καταφύγουν σε ένα παλιό έθιμο: τη λιτανεία, προσευχή για βροχή με την περιφορά εικόνων. Η λιτανεία προγραμματίστηκε για την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στον ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης. Οι κάτοικοι, νέοι και μεγαλύτεροι, θα ενώσουν τις προσευχές τους, ελπίζοντας πως οι επικλήσεις τους θα φέρουν την πολυπόθητη βροχή.

Στα παλαιότερα χρόνια ήταν συνηθισμένο οι γεωργοί να στρέφονται στα θεία για βοήθεια.

Σήμερα, οι αγρότες του Μερκουρίου Άργους αγωνιούν για το μέλλον των καλλιεργειών τους, καθώς η ξηρασία έχει επιδεινώσει τη φετινή παραγωγή. Η ανάγκη για νερό είναι πιο επείγουσα από ποτέ, με τις ελιές να υποφέρουν, και την οικονομική τους επιβίωση να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version