banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξεκινά το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα

Με τη συμμετοχή 145 αθλητών από 44 χώρες
Αφίσα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα καταδύσεων Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024 ξεκινά με τη συμμετοχή 145 αθλητών από 44 χώρες το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης.

Η τελετή έναρξης της σπουδαίας διοργάνωσης, που για πρώτη φορά φιλοξενείται στη χώρα μας και στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της ελεύθερης κατάδυσης, είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στην προκυμαία του Λιμανιού της Καλαμάτας.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη την Πέμπτη και την Παρασκευή 3 και 4 Οκτωβρίου 2024, αντίστοιχα, για να τιμήσει με την παρουσία του το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης. Ο Βρούτσης στο ταξίδι του θα συνοδεύεται από την ασημένια Ολυμπιονίκη στην υδατοσφαίριση, Εύη Μωραϊτίδου (Αθήνα 2004), τον Παραολυμπιονίκη στην ποδηλασία, Νίκο Παπαγγελή (Παρίσι 2024), την Olympian (Ρίο 2016) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, Κέλλυ Αραούζου, την Olympian (Ατλάντα 1996) στο μαραθώνιο Μαρία Πολύζου και τον Πρωταθλητή του Euro 2004 Κώστα Κατσουράνη.

Συνδιοργανωτές στη σπουδαία διοργάνωση που διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου, είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος», ενώ χορηγός είναι ο ΕΟΤ. Τέλος, την ιατρική υποστήριξη παρέχει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Μέγας χορηγός είναι η NRG, ενώ υποστηρικτής ναυτιλιακών ειδών η EVAL. Επίσημος συνεργάτης είναι ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (ΟΦΣΕ).  

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis