banner home design 800x400

Καλαμάτα: Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού

Την πεζοπορία διοργανώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”.

Εξόρμηση στο Φαράγγι του Βουραϊκού και πεζοπορία πάνω στις ράγες του Οδοντωτού, διοργανώνει ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”. Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

Το Φαράγγι του Βουραϊκού, ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού.
Η κατάβαση του Φαραγγιού του Βουραϊκού, κατά μήκος των γραμμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, το μονοπάτι το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι ντόπιοι κάτοικοι.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
1η ΟΜΑΔΑ:
Θα ξεκινήσει την κατάβασή από την Κάτω Ζαχλωρού έως τη στάση Νιάματα, η επιστροφή θα γίνει με το τραινάκι του Οδοντωτού.
Το Φαράγγι έχει άγρια τοπία με καταρράκτες, που σμιλεύουν τις πέτρες καθώς πέφτουν ορμητικά τα νερά πάνω τους.
Η διαδρομή είναι εύκολη και βατή για πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση, διάρκειας 3:30 ωρών (+/-), ενώ δίπλα μας θα ακούγεται το βουητό των τρεχούμενων νερών του Βουραϊκού ποταμού.

2η ΟΜΑΔΑ:
Θα ξεκινήσει μαζί με την 1η ομάδα για την μικρή πεζοπορία 1:30 ώρας από την Κάτω Ζαχλωρού μέχρι τις ”Πόρτες” και θα επιστρέψει με τα πόδια πάλι πίσω.
Πεζοπορία για όλη την οικογένεια.

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ:
Τα μέλη του εκδρομικού τμήματος θα επισκεφθούν πρώτα την πόλη των Καλαβρύτων και το Μουσείο Ολοκαυτώματος και κατόπιν θα επιβιβαστούν, εάν επιθυμούν στο τραινάκι του Οδοντωτού και θα μεταβούν στο Διακοφτό και επιστροφή πάλι πίσω με το τραινάκι στα Καλάβρυτα.
Επίσης επισκεπτόμενοι τον τόπο εκτέλεσης των κατοίκων από τους Γερμανούς κατακτητές την 13η Δεκεμβρίου 1943, θα ενημερωθούν για την τραγική ιστορία των Καλαβρύτων.

ΦΑΓΗΤΟ:
Μετά από την επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, με ελεύθερο χρόνο, θα απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ στα καταστήματα των Καλαβρύτων, όπου επιθυμεί ο καθένας.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 7:00 π.μ. πίσω από τα γραφεία του Συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, μπροστά από το 240 Δημοτικό Σχολείο.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Με 54άρι λεωφορείο, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις θέσεις, με την πληρωμή του εισιτηρίου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 διότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και δημιουργήθηκε λίστα αναμονής.

ΚΟΣΤΟΣ Λεωφορείου: 25 ευρώ (μέλη, φοιτητές και παιδιά) και 30 (μη μέλη).
ΚΟΣΤΟΣ Εισιτηρίου απλής διαδρομής στο τραινάκι του Οδοντωτού: 7 ευρώ λόγω ομαδικής έκπτωσης (από 9,50 ευρώ) για όσους κάνουν την μεγάλη πεζοπορική διαδρομή μέχρι τα Νιάματα.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:

  • Την μεταφορά μας με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν προς και από τον προορισμό μας.
  • Τα έξοδα οδηγού.
  • Τα διόδια.
  • Φ.Π.Α. 13%.
  • Οτιδήποτε άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, παρακαλείστε απογευματινές ώρες:
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234
ή στο φβ σελίδα: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ
ή στο instagram: efklis_pezoporikos_kalamatas

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version