banner home design 800x400

Ξυλόκαστρο: Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κάπνιζε μελίσσια τη μέρα της φωτιάς

Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για τη φωτιά που ξέσπασε στις 29 Σεπτεμβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ο οποίος είναι αρμόδιος σε θέματα εποπτείας πολιτικής προστασίας, είναι ο άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για τη φωτιά που ξέσπασε στις 29 Σεπτεμβρίου και καίει ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος προχωρούσε σε κάπνισμα των μελισσιών του με αποτέλεσμα να ερευνάται αν προκάλεσε εκείνος την φωτιά. Ο ίδιος ομολόγησε τις θερμές εργασίες τις οποίες έκανε ενώ γνώριζε πως ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά εκείνη την ημέρα ήταν 4 (πολύ υψηλός).

Για το παράνομο κάπνισμα μελισσιών του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής.

Οι αντιφάσεις και η έρευνα

Όπως προκύπτει το ρεπορτάζ απο τα τοπικά μέσα, αρχικά ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε ότι την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κάπνιζε τα μελίσσια του, ωστόσο, κατόπιν μίας συγκεκριμένης μαρτυρίας, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την πράξη του.

Όταν ερωτήθηκε αν ευθύνεται αυτός για την εκδήλωση της φωτιάς το αρνήθηκε, λέγοντας πως τα μελίσσια του βρίσκονται 200 με 250 μέτρα μακριά από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν πως οι εργασίες που έκανε ο αντιδήμαρχος συμπίπτουν χρονικά με το διάστημα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η αρμόδια υπηρεσία συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού: «Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version