banner home design 800x400

Ξυλόκαστρο: Έχει καεί το 1/8 του Δήμου, καταστροφή για την τοπική οικονομία

Η φωτιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές, τις καλλιέργειες και τον τουρισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή πριν από δύο ημέρες. Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, η φωτιά έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές, τις καλλιέργειες και τον τουρισμό, ενώ δύο νέοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους οικογένειες βυθισμένες στο πένθος.

«Οι απώλειες των δύο συμπολιτών μου είναι αυτό που δε μπορούμε να ξεπεράσουμε», τόνισε συγκινημένος ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία του Ξυλοκάστρου είναι σε βαθύ πένθος. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η περιοχή είχε ξαναπληγεί από φωτιά το 2000, αλλά οι σημερινές ζημιές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες. Συνολικά, το 1/8 του Δήμου, δηλαδή 50.000 στρέμματα, έχουν καεί, καταστρέφοντας τη χλωρίδα, την πανίδα, τις υποδομές και την τοπική οικονομία.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα, με τα μέτωπα να είναι διάσπαρτα σε δυσπρόσιτες περιοχές, δημιουργώντας φόβους για περαιτέρω εξάπλωση. «Ο φόβος μας είναι μη φύγει η φωτιά προς Τρίκαλα, Δεντρό και ΠεΔιάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Κορινθία – Πού επιχειρούν οι πυροσβέστες (anagnostis.org)λλήνη», ανέφερε ο Δήμαρχος, κάνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version