banner home design 800x400

Το Σύστημα Υγείας στην Αργολίδα εκπέμπει SOS: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών

Επίσκεψη στο γραφείο του κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργού Υγείας, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Γιώργος Γαβρήλος

Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Αργολίδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με τα προβλήματα να επιδεινώνονται καθημερινά. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στον νομό αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ η υπολειτουργία κρίσιμων κλινικών, όπως η Παιδιατρική και η Ψυχιατρική του Νοσοκομείου Αργολίδας (ΓΝΑ) ή η υπολειτουργία Τμημάτων, όπως το Ακτινολογικό του Άργους, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει πολλούς ασθενείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα για την κάλυψη ακόμη και των πιο απλών ιατρικών αναγκών, μια πραγματικότητα που όχι μόνο αυξάνει το κόστος, αλλά και τη δυσφορία των πολιτών, που βλέπουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να καταρρέει. Σύμφωνα με τον βουλευτή Αργολίδας, Γιώργο Γαβρήλο, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι εναπομείναντες γιατροί αναγκάζονται να εργάζονται στα όρια της εξάντλησης.

Ο βουλευτής Γιώργος Γαβρήλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα του τομέα υγείας στον Νομό Αργολίδας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γαβρήλος κατέθεσε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ειδικευμένων γιατρών, την ανάγκη επικαιροποίησης του Οργανογράμματος και την κτιριακή επέκταση του Νοσοκομείου Άργους, που έχει μείνει στάσιμη από το 2007.

Ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε πως τα προβλήματα είναι γνωστά και πως το Υπουργείο Υγείας εργάζεται για την επίλυσή τους, μέσω προκηρύξεων θέσεων ανά ειδικότητα. Ωστόσο, ο κ. Γαβρήλος επέμεινε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας αισθάνονται έντονη ανασφάλεια, ενώ τόνισε την ανάγκη για άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του συστήματος υγείας της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version