banner home design 800x400

Έρχεται το 7ο Συνεδριο Ακουστικής Οικολογίας στην Αρχαία Επίδαυρο

Από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας και τον Δήμο Επιδαύρου

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας και τον Δήμο Επιδαύρου διοργανώνουν το 7ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας με τίτλο: Ηχοτοπία, Βιοφωνία και Κλιματική Κρίση. 

Στο πλαίσιο συτού του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με την ακουστική οικολογία με ιδιαίτερη έμφαση στη βιοφωνία (ηχητικά σήματα πουλιών, εντόμων και άλλων ζωντανών οργανισμών) και τη γεωφωνία, οι οποίες μεταβάλλονται διαρκώς λόγω της κλιματικής κρίσης. 

Ανάλογη έμφαση θα δοθεί στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της ακουστικής οικολογίας: τεχνολογίες καταγραφής, χαρτογράφησης, ανάλυσης αυτόματης ανίχνευσης καθώς και στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και της μηχανικής ακρόασης. 

Θα αξιολογηθούν προτάσεις καλλιτεχνικών δράσεων που αναδεικνύουν το ζήτημα της κλιματικής κρίσης. Αυτό το τριήμερο συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε Έλληνες ερευνητές, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς που ζούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και σε μέλη της διεθνούς κοινότητας της ακουστικής οικολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα: https://acousticecology.music.uoa.gr/el/.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πλήρης Εγγραφή: 80€

Εγγραφή μεταπτυχιακού/διδακτορικού φοιτητή (απαιτείται έγκυρη φοιτητική ταυτότητα): 50€

Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας : 50€

Προθεσμία εγγραφής: 30 Οκτωβρίου

Η εγγραφή συμπεριλαμβάνει:

  • Δημοσίευση των υποβληθέντων επιστημονικών εργασιών ή της εκτεταμένης περίληψης του εργαστηρίου στα πρακτικά του Συμποσίου.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες της 7ης Νοεμβρίου (Ρομάντσο) και της 9ης Νοεμβρίου (Επίδαυρος).
  • Δωρεάν μεταφορά μετ’ επιστροφής στην Επίδαυρο (οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την κράτηση της διαμονής τους στην Επίδαυρο)
  • Καφές και σνακ κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του συνεδρίου
  • Εκπτωτικές τιμές μεσημεριανού γεύματος σε επιλεγμένα εστιατόρια.
  • Γεύμα υποδοχής στην Αθήνα (7 Νοεμβρίου) και στο Ναύπλιο (9 Νοεμβρίου)

Σημαντικές σημειώσεις:
* Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο που συνδέονται με κάποια δημοσίευση ή εργαστήριο θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου, για να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στο συνέδριο
** Τουλάχιστον μία εγγραφή ανά παρουσιαζόμενη εργασία (δημοσίευση ή εργαστήριο) πρέπει να πληρωθεί πριν από την προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπεριληφθεί το υλικό στο συνέδριο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version