banner home design 800x400

35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα: Ένας αγώνας αντοχής και ιστορίας

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, συνολικής απόστασης 257 χιλιομέτρων.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 42ου Σπάρταθλου, η Σπάρτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν ακόμα αγώνα-θεσμό, την 35η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, συνολικής απόστασης 257 χιλιομέτρων. Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα, διοργάνωση της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), συγκεντρώνει αθλητές από όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα από τη Λακωνία, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε έναν από τους πιο σκληρούς ποδηλατικούς αγώνες.

Η Εκκίνηση και η Διαδρομή

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου από το ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), με τους ποδηλάτες να διασχίζουν μια διαδρομή γεμάτη προκλήσεις και φυσική ομορφιά. Από την Αθήνα, οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου προς την Κόρινθο, και από εκεί, μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Άργους, θα περάσουν από περιοχές όπως οι Μύλοι και ο Αχλαδόκαμπος, για να φτάσουν στην Τρίπολη και τελικά στη Σπάρτη. Ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στον ανδριάντα του Λεωνίδα, το σύμβολο της σπαρτιατικής ανδρείας, έως τις 7:30 το βράδυ, ορίζοντας ένα χρονικό όριο 12 ωρών για τους συμμετέχοντες.

Οι Κατηγορίες των Αθλητών

Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες αθλητές με ελάχιστη ηλικία συμμετοχής τα 20 έτη για τους άνδρες και τα 25 έτη για τις γυναίκες. Ο αγώνας αυτός, αν και απαιτητικός, δίνει σε κάθε συμμετέχοντα την ευκαιρία να δοκιμάσει τα όριά του, ενώ όσοι καταφέρουν να τερματίσουν εντός του προβλεπόμενου χρόνου θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους. Για όσους δεν καταφέρουν να τερματίσουν εντός του χρόνου, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.

Αγώνας Αντοχής Σπάρτη-Ξηροκάμπι

Το ποδηλατικό διήμερο δεν σταματά με τη Σπαρτακιάδα. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για 34η φορά ο αγώνας αντοχής Σπάρτη-Ξηροκάμπι, μια απόσταση 34 χιλιομέτρων που απαιτεί ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Η πρώτη εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15 πμ από τα Γυμνάσια της Σπάρτης, με τερματισμό στην κεντρική πλατεία του Ξηροκαμπίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας, αν και μικρότερος σε απόσταση, διατηρεί τη σκληρότητα και την ένταση που χαρακτηρίζει το ποδηλατικό αγωνιστικό πνεύμα.

Συνδιοργανωτές και Υποστήριξη

Η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και συνδιοργανώνεται από τον Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο, τον Δήμο Σπάρτης, καθώς και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Η διοργάνωση γίνεται με την πολύτιμη υποστήριξη τοπικών φορέων και οργανισμών, ενώ η συνεργασία με την τοπική κοινωνία της Σπάρτης εξασφαλίζει τη φιλοξενία και την επιτυχία του γεγονότος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version