banner home design 800x400

Θλίψη στο Ναύπλιο: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Σέργιος Γκάκας

Ο πολυτάλαντος δημιουργός, πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου και αγαπημένος καλλιτέχνης, αφήνει πίσω του ανεκτίμητη πολιτιστική παρακαταθήκη.

Ο θάνατος του σκηνοθέτη και συγγραφέα Σέργιου Γκάκα σε ηλικία 67 ετών σκόρπισε θλίψη και στο Ναύπλιο, όπου είχε σημαντική συμβολή στη θεατρική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Ως πρωτεργάτης του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου κατά τη δεκαετία του ‘90, ο Γκάκας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, ενισχύοντας την πολιτιστική σκηνή της περιοχής με το πάθος και την αφοσίωσή του.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του καλλιτέχνη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πολυτάλαντο και αγαπητό», αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά στον πολιτισμό. «Η ευγενής μορφή του και το χιούμορ του έχουν αφήσει ξεχωριστό στίγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στέλνοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους και φίλους του Γκάκα.

Ο Σέργιος Γκάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και σπούδασε Θέατρο στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII. Από το 1979 εργαζόταν ως σκηνοθέτης και είχε σκηνοθετήσει δεκάδες θεατρικά έργα, ενώ παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου και ήταν ενεργός σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και διηγήματα, με τα βιβλία του να έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και να κυκλοφορούν διεθνώς. Η δράση του ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου μέχρι το 2023 έδειξε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης.

Η απώλεια του Σέργιου Γκάκα αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του θεάτρου και της λογοτεχνίας, καθώς και στις καρδιές όλων όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν ή να γνωρίσουν τον σπουδαίο αυτόν καλλιτέχνη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version