banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Γηροκομείο Ναυπλίου: Μόνο με έγγραφη αίτηση και έγκριση οι επισκέψεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει νέες κατευθύνσεις για τις επισκέψεις λόγω COVID-19, ενώ εκθέτει τις προκλήσεις και τα θετικά βήματα για την οικονομική σταθερότητα του Ιδρύματος.
Γηροκομείο Ναυπλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «ΠΡΟΝΟΙΑ Μαρίας Ράδου» στο Ναύπλιο εξέδωσε πρόσφατη ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με την πολιτική επισκέψεων στο γηροκομείο, τις τρέχουσες υγειονομικές κατευθύνσεις, και την πρόοδο στη διαχείριση των οικονομικών προκλήσεων του Ιδρύματος.

Υποχρεωτική έγκριση για επισκέψεις λόγω COVID-19

Το Δ.Σ. διευκρινίζει ότι κάθε επίσκεψη στο Ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών συμβούλων και αξιωματούχων, θα πρέπει να προγραμματίζεται εκ των προτέρων με έγγραφη αίτηση.

Οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας, η χρήση αντισηπτικών και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για τον COVID-19.

Η πιστή τήρηση των προφυλάξεων είχε ως αποτέλεσμα την απουσία κρουσμάτων και θανάτων στο Ίδρυμα κατά την πενταετία της πανδημίας.

Οι οικονομικές προκλήσεις

Παρά τα μεγάλα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, το Δ.Σ. εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση λύσεων στο οικονομικό πρόβλημα του Ιδρύματος.

Παράλληλα, το γηροκομείο υπέστη πρόσφατα επιτυχείς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, με τις εκθέσεις να είναι ικανοποιητικές. Οι μόνες παρατηρήσεις αφορούν την παλαιότητα του κτιρίου, γεγονός που απαιτεί συγκεκριμένες επισκευές.

Αύξηση χωρητικότητας και προσωπικού

Μια θετική εξέλιξη είναι η αύξηση της χωρητικότητας του Ιδρύματος από 25 σε 50 κλίνες, με απόφαση του Περιφερειάρχη από τον Δεκέμβριο του 2022, και η αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού σε 21 εργαζόμενους.

Το Δ.Σ. επισημαίνει επίσης ότι το Ίδρυμα λειτουργεί κανονικά με όλες τις νόμιμες άδειες και διαψεύδει τις φήμες περί του αντιθέτου.

Διαφάνεια και λογοδοσία

Το Διοικητικό Συμβούλιο υπόσχεται να παρουσιάσει πλήρη οικονομική έκθεση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, ώστε κάθε δημότης να είναι ενήμερος για την πορεία του Ιδρύματος.

Επισημάινεται πως το Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν ανήκει στον Δήμο, ενώ βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο των αρμόδιων αρχών. Η μόνη σχέση που έχει με το Δήμο Ναυπλιέων είναι η τοποθέτηση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με το καταστατικό του, με απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis