banner home design 800x400

Έκτακτη συνέλευση για το νερό στην Αργολίδα

Γεωπόνοι και πολίτες συζητούν για την κλιματική κρίση και την έλλειψη νερού

Η Αργολίδα, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η αυξανόμενη ξηρασία και οι μειωμένες βροχοπτώσεις απειλούν την αγροτική παραγωγή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με αφορμή την επιτακτική ανάγκη για λύσεις, ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας διοργανώνει μια ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7.30μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Στόχος της συνέλευσης είναι να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, να αναζητηθούν λύσεις και να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ γεωπόνων, πολιτών και φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο διακεκριμένος καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Βουδούρης, θα αναλύσει τις επιστημονικές διαστάσεις του προβλήματος και θα παρουσιάσει προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Επιπλέον, ο Σύλλογος Γεωπόνων θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων στην περιοχή.

Η συνέλευση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που αφορά όλους. Η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις και να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για την Αργολίδα.

Γι’ αυτό το λόγο οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην έκτακτη συνέλευση για το νερό και να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version