banner home design 800x400

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Κορινθία – Πού επιχειρούν οι πυροσβέστες

Η φωτιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο, καίει ακόμα σε δύσβατα σημεία σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου δύο νέοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, με τις διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας. Οι εστίες βρίσκονται κυρίως σε δύσβατα σημεία και η ένταση των ανέμων είναι χαμηλή, εντάσεως 2-3 μποφόρ.

Ισχυρές δυνάμεις

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, με 490 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα να επιχειρούν στην περιοχή. Εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, συνδράμουν επίσης στην προσπάθεια.

Από αέρος επιχείρησαν 31 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 17 ελικοπτέρων και 14 αεροσκαφών.

Ενεργοποιήθηκε ο UCPM

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) για την παροχή εναέριας συνδρομής. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415, δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τέσσερις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version