banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Άργος: Ξεραμένα κλαδιά από τον ΟΣΕ απειλούν την ασφάλεια των πολιτών

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προειδοποιεί τον εργολάβο για πρόστιμα και νομικές ενέργειες λόγω περιβαλλοντικής αμέλειας.
Καθάρισαν τους ευκάλυπτους του ΟΣΕ στο Άργος αλλά παράτησαν τα κλαδιά

Για πάνω από μία εβδομάδα, μεγάλοι όγκοι από ξεραμένα κλαδιά παραμένουν παρατημένα στην είσοδο της πόλης του Άργους, στην περιοχή της οδού Ναυπλίου. Οι ευκάλυπτοι που βρίσκονται στη ζώνη απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ καθαρίστηκαν πρόσφατα, αλλά η εργολήπτρια εταιρεία δεν έχει ακόμα απομακρύνει τα υπολείμματα των εργασιών, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους και τη δημοτική αρχή, που επισημαίνουν ότι οι συσσωρευμένοι λόφοι από ξεραμένα κλαδιά όχι μόνο υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης αλλά αποτελούν και σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη λάβει εντολή για να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. «Ο Δήμος μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», τονίζει η ανακοίνωση, με τη δημοτική αρχή να προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα στην εταιρεία, ανάλογα με το μέγεθος της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Η διοίκηση του Δήμου διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν εργολάβο ή εταιρεία να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων. «Όμηρος εργολάβων και εταιρειών σίγουρα δεν είναι και δεν θα είναι αυτή η δημοτική αρχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis