banner home design 800x400

Ξυλόκαστρο: Πήγαν να βοηθήσουν τον φίλο τους και κάηκαν

Ο ένας εθελοντής πυροσβέστης ήταν πατέρας τριών παιδιών και ο δεύτερος σε λίγους μήνες περίμενε το τρίτο του παιδί

Τραγικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία, με τους δύο άνδρες εθελοντές πυροσβέστες, ηλικίας 35 και 40 ετών, να χάνουν τη ζωή τους, καθώς παγιδεύτηκαν στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο χωριό Ελληνικό Ξυλοκάστρου. Οι δύο φίλοι κινήθηκαν προς το μαντρί ενός γνωστού τους για να τον βοηθήσουν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, καθώς τους περικύκλωσε.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιόλη, οι άνδρες ήταν κάτοικοι της περιοχής, γεμάτοι αγάπη και διάθεση για βοήθεια, που, παρά τις προειδοποιήσεις από την Πυροσβεστική και το μήνυμα του 112, αποφάσισαν να παραμείνουν και να συνδράμουν. Ο ένας ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο δεύτερος περίμενε το τρίτο του παιδί σε λίγους μήνες. «Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν», σημείωσε ο ξ. Γκιολής. Η τοπική κοινωνία είναι συντετριμμένη από το συμβάν, καθώς οι δύο άνδρες ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στο χωριό.

Αδερφή θύματος: «Δεν αντέχεται – Δεν φεύγεις και αφήνεις 3 παιδιά πίσω σου μωρά»

Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει με μηχανάκια για το μαντρί, όταν τους περικύκλωσαν οι φλόγες. Παρά τις προειδοποιήσεις από πυροσβέστες που συνάντησαν στον δρόμο, επέλεξαν να συνεχίσουν για να βοηθήσουν τον φίλο τους. Δυστυχώς, τα ξημερώματα οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, βάζοντας ένα τραγικό τέλος στην προσπάθειά τους.

«Δεν αντέχεται αυτό που συνέβη, εδώ μιλάμε για έναν ξεκληρισμό, δεν φεύγεις και αφήνεις 3 παιδιά πίσω σου μωρά» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αδελφή του ενός εκ των θυμάτων. «Η φωτιά τους περικλύκλωσε. Ήταν εκεί ένα πυροσβετικό που έφυγε μαζί με άλλα δύο άτομα που ήταν επίσης εκεί. Τους είπαν να φύγουν και αυτοί απάντησαν ότι θα μείνουν. Πήγαν με δύο μηχανάκια, έμειναν με ένα και μετά κάηκε αυτό», πρόσθεσε η αδερφή του ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

Η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει την Κορινθία

Παράλληλα, η φωτιά συνεχίζει να καίει με διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου. Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σήμερα στους κατοίκους της περιοχής Πύργος, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τη Λυγιά. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 350 πυροσβέστες, εθελοντές και δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, με τον κίνδυνο να παραμένει υψηλός λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version