banner home design 800x400

Ξυλόκαστρο: Πάνω από 42.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Τι δείχνουν τα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) – Δείτε δορυφορικές εικόνες από τα όσα έκαψε η φωτιά

Πάνω από 42.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στην Κορινθία από τη φωτιά που ξεκίνησε από τα Ροζενά Ξυλοκάστρου και επεκτάθηκε σε όλη τη γύρω περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) οι καμένες εκτάσεις στην περιοχή εκτείνονται μέχρι στιγμής στα 42.190 στρέμματα.

Οι δύο θάνατοι και η εξέλιξη της φωτιάς

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, την Κυριακή, εξαπλώθηκε γρήγορα, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις αναζοπυρώσεις χωρίς να υπάρχει ενιαίο μέτωπο φωτιάς αλλά με πολλές ενεργές εστίες.

Δύο είναι τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή, στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά όπου καίει σε δύσβατη περιοχή , χωρίς να απειλεί σπίτια. Καίει αγροτικές καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις, με την πυρκαγιά να κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Αττικής.Ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος τραυματίστηκε στο μάτι από την πίεση της αντλίας νερού. Δύσκολη αναμένεται η νύχτα καθώς έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα ενώ επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με υδροφόρες.

Νέα μηνύματα από το 112

Λίγο πριν τις 15:30, τη Δευτέρα, σήμανε εκ νέου συναγερμός στους κατοίκους, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα καλούνται να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι.

Tη Δευτέρα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών για να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

Νωρίτερα, μήνυμα 112 εστάλη και για τις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη ώστε να απομακρυνθούν μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας.

Επίσης, μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους του χωριού «Πύργος». Πολιτική Προστασία τους ενημέρωνε να απομακρυνθούν προς τη «Λυγιά».

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τρίτη

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες του ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο 1/10.

«Η ασφάλεια των μαθητών και των κατοίκων είναι απόλυτη προτεραιότητά μας, και παρακαλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να ενημερώνονται τακτικά από τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Δήμου για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version