banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξυλόκαστρο: Σε εξέλιξη η φωτιά – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

134 πυροσβέστες, 34 οχήματα και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες στη Ψιλή Ράχη – Δύσβατο το σημείο και ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, στη θέση Ψιλή Ράχη. Ενισχύθηκαν κι’ άλλο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, κινητοποιώντας μεγάλες δυνάμεις από γειτονικούς νομούς για την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επί τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα 134 πυροσβέστες με 34 οχήματα, καθώς και 6 ομάδες δασοκομάντος, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή από εναέρια μέσα, με 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα να συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που καθιστά την επιχείρηση κατάσβεσης ιδιαίτερα απαιτητική. Επιπλέον, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν τη δυσκολία του έργου των πυροσβεστών, καθώς οι φλόγες συνεχίζουν να επεκτείνονται.

Η φωτιά παραμένει εκτός ελέγχου και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εντείνονται, με τις αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση για την αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis