banner home design 800x400

Λιμεναρχείο Ναυπλίου: Προσοχή, ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ

Κάλεσμα για ασφαλή πρόσδεση και ετοιμότητα σκαφών

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στο Νότιοδυτικό Αιγαίο, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ και την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (19/2024). Ισχυροί δυτικοί άνεμοι έντασης 7 έως 8 Μποφόρ πρόκειται να πλήξουν την περιοχή, και οι τοπικές αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σκαφών που βρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής να προχωρήσουν άμεσα στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους και να διασφαλίσουν τακτικό έλεγχο για τυχόν ζημιές. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής εάν χρειαστεί, καθώς και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το Λιμεναρχείο υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιείται μέσω του καναλιού VHF 12 ή των τηλεφωνικών γραμμών 2752022974 και 2752027022. Επίσης, διαθέσιμα είναι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (108 και 112).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version