banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Συνέλαβαν 4 διακινητές στην Καλαμάτα – Έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Συνελήφθησαν 3 Αφγανοί και 1 Ιρανός για την παράνομη διακίνηση 66 μεταναστών, που αποβιβάστηκαν ανοιχτά της Κορώνης.
Παροχή βοήθειας από το Δήμο Καλαμάτας σε 70 αλλοδαπούς

Οι λιμενικές αρχές της Καλαμάτας, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών υπηκόων Αφγανιστάν, ηλικίας 24, 28 και 29 ετών, καθώς και ενός 38χρονου Ιρανού. Οι συλληφθέντες φέρεται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση 66 μεταναστών, οι οποίοι διασώθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (26/9) 15,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κορώνης.

Οι διασωθέντες αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά και συνολικά 21 ανήλικοι, δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών κοντά στην Αλικαρνασσό το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, με προορισμό την Ιταλία. Οι πρόσφυγες ανέφεραν ότι κατέβαλαν για την επικίνδυνη μεταφορά τους το ποσό των 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Για τι κατηγορούνται οι συλληφθένετες

Εις βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση αλλοδαπών, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν παραβάσεις του Ν. 4251/2014 (παράνομη διακίνηση), του Ν. 3386/2005 (παράνομη είσοδος) και των άρθρων 306 και 187 του Π.Κ. για έκθεση και εγκληματική οργάνωση αντίστοιχα.

Οι τέσσερις οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Καλαμάτας και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Επέκταση της έρευνας

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, διερευνώντας την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνεργασία τους με άλλα οργανωμένα κυκλώματα που ενδέχεται να έχουν παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την Καλαμάτα στην Αθήνα

Σήμερα το πρωί, οι 66 διασωθέντες αναχώρησαν από το χώρο αποθηκών στην Καλαμάτα, όπου φιλοξενήθηκαν προσωρινά.

Μεταφέρθηκαν στην οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσσα της Αττικής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis