banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Οργή στην Κορινθία: Άφησαν απλήρωτους 116 νεοδιόριστους καθηγητές

Κάποιοι από τους εκαπιδευτικούς έχουν να πάρουν μισθό από τον Ιούλιο και καταφεύγουν σε τραπεζικά δάνεια για να επιβιώσουν

Με πρωτοφανή απογοήτευση και οικονομική αβεβαιότητα βρίσκονται αντιμέτωποι οι 116 νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τον πρώτο τους μήνα υπηρεσίας. Παρά τις υποσχέσεις για πληρωμή στις 26 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί δεν είδαν ούτε ένα ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι συνάδελφοί τους σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν λάβει κανονικά τις απολαβές τους, δημιουργώντας αίσθημα αδικίας και απόγνωσης. Για τους περισσότερους, ο τελευταίος μισθός τους καταβλήθηκε τον Ιούλιο, αφήνοντάς τους για μήνες χωρίς εισόδημα, σε συνδυασμό με τα αυξημένα έξοδα μετεγκατάστασης και διαβίωσης.

Οι εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους έχουν υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, έχουν αναγκαστεί να ζουν με έξοδα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ τον μήνα, τη στιγμή που ο αρχικός μισθός των 776 ευρώ δεν αρκεί ούτε για τα βασικά. Με την καθυστέρηση της αναγνώρισης των μισθολογικών κλιμακίων τους και την πλήρη απουσία ενημέρωσης για την ημερομηνία πληρωμής, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται έτσι οι εκπαιδευτικοί μας,” δηλώνουν, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης, όπως ενοίκιο, διατροφή και μετακινήσεις. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να αναζητούν τραπεζικά δάνεια, απλά για να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες.

Αυτό το νέο πλήγμα εντείνει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές υπό καθεστώς αβεβαιότητας και ελλιπούς στήριξης. Ζητούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και καλύτερη διαχείριση των μισθολογικών ζητημάτων, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο, χωρίς το βάρος της οικονομικής καταστροφής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis