banner home design 800x400

Κατάρτιση και Ανάπτυξη μέσω της ελιάς στο Ξηροπήγαδο

Το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Χρήστου Λαμπρόπουλου στη Γιορτή Ελιάς στο Ξηροπήγαδο Βόρειας Κυνουρίας

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς 2024, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροπηγάδου «Ο ΑΚΤΗΒΙΟΝ», με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λαμπρόπουλος επισήμανε τη σημασία της κατάρτισης και της ενημέρωσης των παραγωγών για τη βελτίωση των ελαιοκαλλιεργητικών τους δεξιοτήτων. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη βελτίωσης της παρουσίασης των προϊόντων ελιάς και τυποποίησης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο νέο place brand της Περιφέρειας, το οποίο, όπως δήλωσε, επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και στοχεύει στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της Πελοποννήσου.

Ο κ. Λαμπρόπουλος έκλεισε την ομιλία του εστιάζοντας στο δημογραφικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τη χώρα όσο και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλώντας σε συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπισή του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πελοποννήσου, Γιώργος Λυτρίβης, ο οποίος συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της ελαιοκομίας και της τοπικής οικονομίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version