banner home design 800x400

Δήμος Κορινθίων: “Πακέτο του Φοιτητή”

Μια πολύτιμη στήριξη για τους φοιτητές

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Δήμος Κορινθίων: “Πακέτο του Φοιτητή”

Ο Δήμος Κορινθίων εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που απευθύνεται στους φοιτητές και τις οικογένειές τους: το “Πακέτο του Φοιτητή“.

Πρόκειται για μια μηνιαία παροχή ειδών παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής που αποστέλλεται χωρίς καμία επιβάρυνση στους φοιτητές που πληρούν τα απαραίτητα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Αξίζει να αναφερθεί πως αντίστοιχη δράση με αυτή που εγκαινιάζει τώρα ο Δήμος Κορινθίων εφάρμοζε ο Δήμος Βριλησσίων μέσα από το πρόγραμμα «Έχεις Πακέτο». Πρόγραμμα που φαίνεται πως δεν ανανεώθηκε από πέρσι! Η παροχή αυτή απευθύνεται σε φοιτητές που κατάγονται από τον Δήμο Κορινθίων, αλλά σπουδάζουν και διαμένουν σε άλλες πόλεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προσφέροντας στους νέους το αναγκαίο υποστηρικτικό πακέτο για τις σπουδές τους.

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι φοιτητές πρέπει να είναι μέλη οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Κορινθίων και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Δικτύου Παροχών Αλληλεγγύης του Δήμου, “Όλοι Μαζί”. Παράλληλα, θα πρέπει να σπουδάζουν σε δημόσια ΑΕΙ ή δημόσιες μεταλυκειακές δομές, ενώ για τις τελευταίες, η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο εάν δεν υπάρχει αντίστοιχη δομή στον Δήμο Κορινθίων.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών από τη σχολή τους.
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.

Η αποστολή των φοιτητικών πακέτων θα πραγματοποιείται κάθε μήνα στην πόλη που διαμένει ο φοιτητής, χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ίδιο ή την οικογένειά του.

Στήριξη στους νέους Το “Πακέτο του Φοιτητή” αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Με αυτή την κίνηση, ο Δήμος στηρίζει τους νέους στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Κολιάτσου 32, 20131, Κόρινθος Τηλ. 27413-61000, fax: 27413-61040 email: mail@korinthos.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version