banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Αργολίδα: Μένουν στο δρόμο 92 εποχικοί πυροσβέστες

Αντιδράσεις για την απόφαση μη ανανέωσης των συμβάσεων των εποχικών πυροσβεστών – Κραυγή αγωνίας από έμπειρους εργαζομένους που βλέπουν την ανεργία να έρχεται
Πυροσβεστική υπηρεσία 199

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι εποχικοί πυροσβέστες της χώρας μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, οι συμβάσεις των 2.500 εποχικών πυροσβεστών, που λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, δεν θα ανανεωθούν, οδηγώντας χιλιάδες έμπειρους πυροσβέστες στην ανεργία.

Στην Αργολίδα, 92 εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η πολύχρονη εμπειρία τους φαίνεται να μην υπολογίζεται στην απόφαση για νέα προκήρυξη πρόσληψης. Ο τομεάρχης Αργολίδας, Κωνσταντίνος Μούγιος, δηλώνει: «Στις 31 Οκτωβρίου θα μείνουμε άνεργοι οριστικά».

Οι πυροσβέστες της περιοχής εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την απογοήτευση και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη προοπτικής συνέχισης της εργασίας τους. Όπως σημειώνουν: «Η εμπειρία μας είναι κρίσιμη για την ασφάλεια του νομού, του φυσικού πλούτου και των περιουσιών των πολιτών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού ήδη πάσχουν από έλλειψη προσωπικού, και η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει την κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης μιλά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά όπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες, «η εμπειρία και η συμβολή μας παραγνωρίζονται πλήρως».

Οι εποχικοί πυροσβέστες καλούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό τους, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω αποδυνάμωση του πυροσβεστικού δυναμικού της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis