banner home design 800x400

Κρουαζιερόπλοια γεμίζουν με χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη του Ναυπλίου

Το λιμάνι του Ναυπλίου υποδέχεται τρία κρουαζιερόπλοια, φέρνοντας χιλιάδες επισκέπτες που κατεβαίνουν με λάντζες για να εξερευνήσουν την παλιά πόλη

Στο πανέμορφο Ναύπλιο, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη ζωντάνια και ενθουσιασμό, καθώς σήμερα το λιμάνι υποδέχεται τρία κρουαζιερόπλοια, φέρνοντας χιλιάδες επισκέπτες που κατεβαίνουν με λάντζες για να εξερευνήσουν την παλιά πόλη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στο Ναύπλιο βρίσκεται το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο yacht ILMA του κολοσσού της φιλοξενίας RITZ CARLTON. Το ILMA, μήκους 241 μέτρων, προσφέρει 224 μεγάλες σουίτες με μπαλκόνια, φιλοξενώντας συνολικά έως και 448 επισκέπτες. Κατασκευασμένο στη Γαλλία στα ναυπηγεία Chantiers De L’Atlantique το 2024, το όνομα “Ilma” σημαίνει “νερό” στα Μαλτέζικα. Το ILMA είναι το δεύτερο πλοίο της Ritz Carlton Yacht Collection, μετά το Evrima, και μόλις πρόσφατα παραδόθηκε το τρίτο πλοίο του στόλου, το Luminara.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μπέκας

Επιπλέον, το Ναύπλιο φιλοξενεί το τετρακάταρτο ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Wind Star, με σημαία Μπαχάμες, προερχόμενο από τη Σαντορίνη. Το Wind Star, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1986, διαθέτει 4 καταστρώματα με εξωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1000 τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 150 επιβάτες. Είναι γνωστό για την επιβλητική του παρουσία, εντυπωσιάζοντας τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μπέκας

Το τρίτο κρουαζιερόπλοιο που επισκέπτεται το Ναύπλιο είναι το Celebrity Infinity της Celebrity Cruises, σημαίας Μάλτας, που μεταφέρει περισσότερους από 1.600 επιβάτες. Από τον Φεβρουάριο 2024 έως τον Οκτώβριο, το Celebrity Infinity θα αναχωρεί και θα επιστρέφει στον Πειραιά, πραγματοποιώντας δρομολόγια 7 έως 11 νυκτών σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, το Ναύπλιο, η Μύκονος και η Σαντορίνη, καθώς και στην Κωνσταντινούπολη, το Κουσάντασι της Τουρκίας και τη Λεμεσό της Κύπρου.

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Μπέκας

Η παρουσία αυτών των κρουαζιερόπλοιων στο Ναύπλιο προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία και την ομορφιά της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τον τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version