banner home design 800x400

Ιστιοφόρο σε περιπέτεια στην Πύλο – Άμεση διάσωση και απαγόρευση απόπλου

Ένα ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Μεγάλης Βρετανίας παρασυρόταν ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα της Πύλου

Χθες το μεσημέρι, η Λιμενική Αρχή της Πύλου κινητοποιήθηκε άμεσα έπειτα από αναφορά ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Μεγάλης Βρετανίας παρασυρόταν ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα της Πύλου. Το σκάφος κατέληξε σε αβαθή κοντά στον λιμενοβραχίονα, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των επιβαινόντων και το ίδιο το σκάφος.

Άμεσα, κατέφτασαν στο σημείο το επαγγελματικό σκάφος «ΗΛΙΑΣ 2» με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου, το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «ΛΑΜΠΡΟΣ» και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος από ξηράς. Με τη συνδρομή έτερου ιστιοφόρου και του «ΛΑΜΠΡΟΣ», το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε από τα αβαθή και στη συνέχεια κατάφερε να καταπλεύσει αυτοδύναμα στο λιμάνι της Πύλου.

Οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες, ένας Ιταλός, ένας Ουκρανός και ένας Τούρκος, ήταν καλά στην υγεία τους, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ωστόσο, από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version