banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Διαδικτυακή εκδήλωση από τον ΣΦΑ: «Β΄ Ελληνική Δημοκρατία: μια θνησιγενής δημοκρατία;»

Οι ομιλητές θα είναι ο Σπύρος Βλαχόπουλος και ο Μανόλης Κούμας
sfa b' elliniki dimokratia

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Β΄ Ελληνική Δημοκρατία: μια θνησιγενής δημοκρατία;».

Η περίοδος της Β’ Ελληνικής Δημοκρατίας είναι «παιδί» της εποχής της «κρίσης των θεσμών» και χαρακτηρίζεται από έντονα πάθη, παρεμβάσεις των ένστολων στην πολιτική ζωή και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ομαλοποίησης της πολιτικής ζωής με την Τετραετία Βενιζέλου.

Ομιλητές θα είναι: 

  • Ο κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ο κ. Μανόλης Κούμας, Επίκουρος Καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων (19ος-20ός αι.) του Τμήματος ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τους ομιλητές

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990) και αναγορεύθηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (1995) με θέμα διατριβής τη σχέση της ελευθερίας της τέχνης με την προστασία της νεότητας. Το 2003 εξελέγη λέκτορας, το 2007 επίκουρος, το 2012 αναπληρωτής καθηγητής και το 2016 καθηγητής πρώτης βαθμίδας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στο Συνταγματικό Δίκαιο. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων κυρίως για θέματα συνταγματικής ιστορίας, ερμηνείας του Συντάγματος και προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Δικηγορεί σε υποθέσεις δημοσίου δικαίου. Eίναι μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο Μανόλης Κούμας είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία στο ίδιο τμήμα και στην Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics. Το 2008 αναγορεύτηκε διδάκτορας Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ελληνική εξωτερική πολιτική, στις προσλήψεις του διεθνούς συστήματος και στη στρατηγική των Μεγάλων Δυνάμεων στη Μεσόγειο. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για την εκδήλωση

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος – Ιστορικός. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας Webex:

Παρακολούθηση στο Webex.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis