banner home design 800x400

banner home design 1170 x 320

Ξύρισμα με φαλτσέτα. Το μότο των δύο 17χρονων – Ετοιμάζονται να απολογηθούν

Δικηγόρος οικογένειας 12χρονου: «Δεν υπήρχε καμία συναίνεση»
Δικαστήρια Ναυπλίου

Σήμερα το πρωί, ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή, στα δικαστήρια Ναυπλίου, παρουσιάστηκε ο 12χρονος μαθητής που δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο 17χρονους συμμαθητές του. Ο μαθητής συνοδευόταν από τη μητέρα του, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι ετοιμάζονται να απολογηθούν.

Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο ανησυχητική με την έλευση δεύτερης καταγγελίας από έναν ακόμα 12χρονο μαθητή, ο οποίος επίσης υπήρξε θύμα παρόμοιας επίθεσης από τους ίδιους δράστες. Η καταγγελία αυτή κατατέθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμιόνης, όπου ο νεαρός συνοδευόταν και αυτός από τη μητέρα του.

“Ξύρισμα με φαλτσέτα” – Διαφήμιζαν την πράξη τους στο προαύλιο

Τα περιστατικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, μέσα στον σχολικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμαθητές, οι δύο 17χρονοι φέρονται να διαφήμιζαν την πράξη τους στο προαύλιο ως το λεγόμενο “ξύρισμα με φαλτσέτα”. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνουν απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο 12χρονος που δέχτηκε την επίθεση, εκτός από την ψυχολογική του κατάσταση, υπέστη και ελαφρά τραύματα στο πρόσωπό του, ενώ του αφαιρέθηκαν και 2 ευρώ. Μετά την επίθεση, επέστρεψε στην τάξη του σοκαρισμένος, αποφεύγοντας να μιλήσει για το περιστατικό, φοβούμενος πιθανή εκδίκηση από τους δράστες. Ήταν μόλις όταν επέστρεψε στο σπίτι του που μίλησε στους γονείς του για την τρομακτική εμπειρία του.

Ευθύνες και συνεχιζόμενες έρευνες

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με την “βεντάλια των ευθυνών” να ανοίγει, καθώς οι δύο επιθέσεις διαπράχθηκαν εντός του σχολικού χώρου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι γονείς των δύο 17χρονων συνελήφθησαν και τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους, αν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Στο γραφείο του Ανακριτή βρίσκονται και πέντε συμμαθητές των δύο 12χρονων παιδιών, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν για τα δύο περιστατικά, προσπαθώντας να ρίξουν φως σε ένα θέμα που αφορά την ενδοσχολική βία και την ασφάλεια των μαθητών.

Δικηγόρος οικογένειας 12χρονου: «Δεν υπήρχε καμία συναίνεση»

Ο πατέρας του 17χρονου που φέρεται να είχε πάρει τη φαλτσέτα μαζί του στο σχολείο, μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr, είπε ότι όλα έγιναν στα πλαίσια μια απλής πλάκας και δίνει μια αδιανόητη απάντηση για τη ροή των γεγονότων.

«Του αρέσει πολύ του γιου μου να ξυρίζει τα μουστάκια από άλλους, κακώς βέβαια πήρε μαζί του το ξυράφι στο σχολείο», λέει στο newsit.gr ο πατέρας του μαθητή και συνεχίζοντας, προσθέτει: «Εμένα με κουρεύει πολύ συχνά και όποιος του ζητήσει να του κουρέψει το μουστάκι, το κάνει. Αυτό το παιδί είναι φίλος με τον γιο μου και του ζήτησε ο ίδιος από μόνος του να τον κουρέψει».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρχε καμία συναίνεση και δεν είναι πλάκα να κυκλοφορούν παιδιά με φαλτσέτα στο σχολείο». Επιπλέον, σημείωσε: «Αν είχε αντιδράσει, δεν ξέρει κανείς τι θα του είχαν κόψει», τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο 12χρονος παραμένει σε κατάσταση σοκ, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεσες ενέργειες κατά της ενδοσχολικής βίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την Πέγκη Μπρούσαλη ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος είπε μεταξύ άλλων: “Έχουμε μια υπόθεση πολύ σοβαρή, με ένα ανήλικο παιδί -μαθητής πρώτης Γυμνασίου, που δυστυχώς έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας. Το παιδί απειλήθηκε με μία φαλτσέτα, τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς στο πρόσωπό του και αφού του αφαιρέθηκαν και δύο ευρώ που είχε πάνω του, επέστρεψε στην τάξη του σοκαρισμένο, χωρίς να αναφέρει κάτι για την τρομακτική επίθεση που δέχτηκε, φοβούμενο νέα επίθεση από τους δύο 17χρονους μαθητές. Στην συνέχεια όταν γύρισε σπίτι του μίλησε για το περιστατικό στους γονείς του”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis