home design 800Χ400

home design 1170Χ320

Σε αδιέξοδο ο ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας: Γιατί οι αιρετοί παραιτήθηκαν

Νέες παραιτήσεις μετά από 18 μήνες αδιέξοδης προσπάθειας – Κατηγορίες για αδιαφορία και εγκατάλειψη των αρδευτικών έργων του Αναβάλου.
toev ardeusi potisma xorafi

Σε μια κίνηση που ταρακουνά τα νερά του αγροτικού τομέα, τα αιρετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, Γεώργιος Πλατής, Βασίλειος Λιαλιάτσης, Γεώργιος Ντόκος και Κωνσταντίνος Παπανδριανός, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στις 17 Σεπτεμβρίου. Η απόφασή τους αυτή ήρθε ως απάντηση στην επίμονη αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών, που, σύμφωνα με τα μέλη, δεν ανταποκρίθηκαν στα συνεχή αιτήματα και τις προσπάθειές τους για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

Οι παραιτήσεις αυτές δεν ήταν μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς μόλις έναν χρόνο πριν, στις 23 Οκτωβρίου 2023, είχαν υποβάλει την παραίτησή τους ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. για παρόμοιους λόγους. Όπως αναφέρουν οι παραιτηθέντες, ο ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας έχει χάσει τις αρμοδιότητες και το κύρος του, μετατρέποντας τη συμμετοχή στο συμβούλιο σε «ανώφελη».

Κατάσταση εγκατάλειψης

Ο ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας, που ιδρύθηκε για τη διαχείριση και συντήρηση των αρδευτικών έργων του Αναβάλου, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει προχωρήσει σε κρίσιμες επισκευές των υποδομών, οδηγώντας σε διαρροές στη διώρυγα, με απώλεια 40% του αντλούμενου νερού. Οι αγρότες πληρώνουν για νερό που δεν χρησιμοποιούν, ενώ το κόστος έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης του αρδευτικού συστήματος, οι αρμόδιοι φορείς παραμένουν αδρανείς, αφήνοντας τα έργα ημιτελή για χρόνια.

Απαιτούνται κρίσιμες παρεμβάσεις

Τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ΓΟΕΒ, τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Μεταξύ των προτάσεων τους είναι η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η διεξαγωγή δημόσιων συνεδριάσεων με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και η ουσιαστική αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που έχουν οδηγήσει στην απορρύθμιση του ΓΟΕΒ.

Οι επιφανειακές λύσεις, όπως η δημιουργία ενός «ενιαίου φορέα», δεν θεωρούνται ικανές να αντιμετωπίσουν τα θεμελιώδη προβλήματα. Η απαίτηση για άμεση δράση είναι ξεκάθαρη, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

my school my choice (2)
newsletter banner anagnostis