banner home design 800x400

Σωρεία παραβάσεων από αναψυκτήριο στις Μυκήνες

Πρόστιμο 12.000 ευρώ σε υπότροπη επιχείρηση, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ σε αναψυκτήριο στις Μυκήνες, λόγω παραβάσεων που εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου από αρμόδιους υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν περιλάμβαναν:

  • Έλλειψη ενός είδους στο αναψυκτήριο, κατά παράβαση των διατάξεων της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Για την έλλειψη αυτή, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά είδος.
  • Μη τήρηση πινακίδων με τις απαραίτητες ενδείξεις σε τρία προϊόντα που βρίσκονταν σε ψυγείο της καντίνας, μη εμφανώς προσβάσιμα στον καταναλωτή. Το πρόστιμο για την παράβαση αυτή ανήλθε σε 3.000 ευρώ συνολικά (1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος).

Επειδή το αναψυκτήριο είχε υποπέσει ξανά σε αντίστοιχες παραβάσεις τα τελευταία τρία χρόνια, το ποσό του προστίμου τριπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόστιμο να φτάσει τα 12.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version