banner home design 800x400

Ναύπλιο: Φθορά και εγκατάλειψη στο Πάρκο ΟΣΕ

Τα βαγόνια, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και έλξης τουριστών, σήμερα μοιάζουν με παλιοσίδερα, αφημένα στη φθορά του χρόνου.

|

Χρόνος ανάγνωσης

|

Σε μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, η εικόνα της εγκατάλειψης στο Πάρκο ΟΣΕ προκαλεί ανησυχία και αγανάκτηση. Οι εικόνες των βαγονιών τραίνου που βρίσκονται εκεί, πλέον παρατημένα και παραμελημένα, αποτυπώνουν την πραγματικότητα που αντικρίζει καθημερινά κάθε επισκέπτης και κάτοικος της πόλης.

Αυτό φυσικά δεν είναι ένα πρόσφατο φαινόμενο, καθώς υφίσταται εκεί επί σειρά ετών. «Η εγκατάλειψη είχε ξεκινήσει με την προηγούμενη δημοτική αρχή και καθώς φαίνεται καλά κρατεί και με τη ‘νέα’ κατάσταση», δηλώνει κάτοικος της περιοχής, δείχνοντας τα βαγόνια που κάποτε ήταν μέρος μιας αίθουσας του δημοτικού ωδείου. Τα ίδια τα βαγόνια, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος και έλξης τουριστών, σήμερα μοιάζουν με παλιοσίδερα, αφημένα στη φθορά του χρόνου.

Η καταγγελία συνεχίζει: «Δυστυχώς δεν πρόκειται μόνο για τα βαγόνια. Πολλά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, που κάποτε κοσμούσαν το Ναύπλιο και προσέλκυαν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είναι πλέον εγκαταλελειμμένα». Τα λόγια αυτά αντικατοπτρίζουν την αγανάκτηση των πολιτών για την αδιαφορία που αντιμετωπίζει η πόλη επί σειρά ετών, από τις εκάστοτε τοπικές αρχές.

Το Ναύπλιο, μια πόλη που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, φαίνεται να μην εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα πολιτιστικά της μνημεία. Το Πάρκο ΟΣΕ, με τα ιστορικά βαγόνια του, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης, εάν γινόταν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του τροχαίου υλικού που βρίσκεται αφημένο εκεί. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσες ενέργειες και έναν πιο φιλόδοξο σχεδιασμό για τη συντήρηση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της πόλης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version