banner home design 800x400

Ξεκινά το Σπάρταθλον: Aκολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη

400 δρομείς από 55 χώρες ξεκινούν από την Ακρόπολη με προορισμό τη Σπάρτη

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το πρωί, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, 400 δρομείς από 55 χώρες του κόσμου θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους στο Σπάρταθλον. Ο προορισμός τους είναι το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη σε μια διαδρομή μήκους 246 χιλιομέτρων.

Με μόλις 5 ημέρες να απομένουν για την εκκίνηση του μεγάλου αυτού αγώνα υπεραποστάσεων, η αθλητική κοινότητα ανυπομονεί για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Εδώ και 42 χρόνια, τα μέλη και το Δ.Σ. του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» διοργανώνουν ανελλιπώς τον αγώνα στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη, από την ίδρυση του Συνδέσμου το 1984.

Ανάμεσα στους 400 αθλητές, 50 Έλληνες δρομείς υπεραποστάσεων προετοιμάζονται πυρετωδώς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για τον μεγάλο άθλο, εδώ και αρκετούς μήνες. Κατά μήκος της διαδρομής των 246 χιλιομέτρων, θα υπάρχουν συνολικά 75 σημεία ελέγχου που θα υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών, παρέχοντας νερό, ισοτονικά, τροφή και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ φρόντισε για ακόμη μια φορά ο ιστορικός αγώνας να διεξαχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (IAU). Η φετινή ενημέρωση όλων των αθλητών και αθλητριών θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Διεθνούς Συνδέσμου στο YouTube, από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κ. Βαγγέλη Πολυμέρη και τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κ. Παναγιώτη Μπονέλη.

Την εκκίνηση των αθλητών στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς και τους τερματισμούς τους στη Σπάρτη στις 29 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διεθνούς Συνδέσμου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version