banner home design 800x400

Βυτίνα: Εσπερίδα για την προστασία του Μαινάλου και του Πάρνωνα

Εκδήλωση για την προστασία των βουνών της περιοχής από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Στη Βυτίνα της Γορτυνίας θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα την προστασία του Μαινάλου και του Πάρνωνα από τις ανεξέλεγκτες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας.

Στόχοι της εκδήλωσης

Η εσπερίδα διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Νυμφασίων, την Παναρκαδική Ομοσπονδία της χώρας και την Κοιν.Σ. Επ. Μαίναλον, με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι “Μαίναλο – Πάρνωνας: Προστατεύοντας τα βουνά μας απ’ την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

Ημερομηνίες και συμβολισμοί

Η εκδήλωση συμπίπτει με δύο σημαντικές ημερομηνίες: την Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας στις 26 Σεπτεμβρίου και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πεζοπορίας στις 28 Σεπτεμβρίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας, καθιερωμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Περιβαλλοντικής Υγείας (IFEH), υπογραμμίζει τη σύνδεση της ανθρώπινης υγείας με το περιβάλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πεζοπορίας, με φετινό μήνυμα «Ακούμε τη Φύση», προωθεί την πεζοπορία και την επαφή με τη φύση.

Ομιλητές και θέματα

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Θανάσης Χωματάς, εκπρόσωπος των διοργανωτών, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι θα αναλύσουν τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης βιομηχανικών ΑΠΕ στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version