banner home design 800x400

Κόρινθος: Βιοκλιματικό πάρκο, ανάπλαση στα Καλάμια και χώρος για τα αδέσποτα

Τρεις σημαντικές αποφάσεις για τις υποδομές του Δήμου Κορινθίων

Η δημοτική επιτροπή του δήμου Κορινθίων έλαβε τρεις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις υποδομές της περιοχής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

Βιοκλιματικό Πάρκο Αναψυχής και Ευεξίας

Η πρώτη απόφαση αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την ανάθεση της προμελέτης του βιοκλιματικού πάρκου αναψυχής και ευεξίας στην Καλλιθέα της Κορίνθου.

Το πάρκο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοράσει ο δήμος. Στο πάρκο θα δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου και δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, πίστα για skateboard, αναψυκτήριο και χώρος επιτραπέζιων παιχνιδιών. Επιπλέον, θα προβλεφθούν θέσεις στάθμευσης και πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Ανάπλαση στα Καλάμια

Η δεύτερη απόφαση αφορά την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της περιοχής στα Καλάμια. Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε μήκος ακτογραμμής 1.750 μέτρων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται στις αρχές του νέου έτους, ενώ η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος, με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ, θα ακολουθήσει άμεσα.

Χώρος Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων

Η τρίτη απόφαση αφορά τη δημοπράτηση του έργου για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Μπαθαρίστρας. Το έργο, με προϋπολογισμό 744.000 ευρώ, θα περιλαμβάνει δημοτικό κτηνιατρείο και γραφεία. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε περίπου δύο χρόνια.

Με αυτές τις αποφάσεις, ο δήμος Κορινθίων προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version